Mit kell tudni a propolisz tinktúráról?

Propolisz tinktúráról általánosságban engedjenek meg nekem pár gondolatot..

Mit kell tudni a propolisz tinktúráról?

Tudtad?

A propolisz tinktúra..

A propolisz a nyár, nyír, éger, gesztenye, fúz és tölgyfák rügyeiről gyűjtött ragadós, szurok szerű anyag, ezért szokés méhszuroknak is nevezni.

Miből tevődik össze?

55% Növényi gyanták, balzsamok
35%Viasz
10%Illóolajok
5%Pollen
20%Zsírsavak
Image

Tudnod kell!

Miért jó a propolisz?

Vírus és baktériumölő – könnyedén elbánik a torokgyulladással

Fájdalomcsillapító hatása van az illóolaj tartalma miatt és akár fülfájásra is alkalmazható

Érfalakat erősít

Elősegíti a lágy szövetek, csont és porc regenerálódását

Tele vitaminnal!

Illóolajok, flavonoidok, aminosavak, festékek, cserzőanyagok, kalkonok, B’, B2, B6, C és E vitaminokban gazdag termék a propolisz.

A propolisz a nyár, nyír, gesztenye, éger, fűz és tölgyfák rügyeiről gyűjtött szurokszerű anyag, ezért találóan méhszuroknak is szokás nevezni. A méhek a propoliszt tömítő és ragasztóanyagként ugyanúgy használják, mint a kaptár fertőtlenítésére vagy konzerválásra.

Propolisz összetevői közé tartozik az illóolajok, flavonoidok, aminosavak, festéket, cserzőanyagok, kalkonok, ketehinek és természetesen a vizaminok: B1, B2, B6, C és E vitaminban gazdag termék a propolisz.

A propolisz könnyedén el tud bánni vírusokkal és baktériummal, továbbá semlegesít bizonyos mérgeket és jó regeneráló hatással is bír. A propolisz csepp kiváló fájdalomcsillapító és baktériumölő, így alkalmazható gyulladásos, fertőző betegségeknél, de gombás betegségeknél is igazolta hatását. Alkalmazhatjuk kívül és belül is egyszerre. Megakadályozhatja az avasodásra hajlamos zsírok átalakulását, Egyes hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a lágy szövetek, sőt a csont és a porc regenerálódását, Egyes összetevői növelik az erek rugalmasságát, Elősegíti a bőr a köröm és haj növekedését, Kalkontartalma miatt epehajtó, Enyhe vizelethajtó,

Egyes illóolajai miatt kiváló fájdalomcsillapító, Idült fekélyek kezelésére is alkalmas, Tumorképződést gátló hatású. Használata odafigyelést igényel, mert több héten keresztül történő rendszeres használata vérnyomáscsökkenést eredményez. A propolisz oldatként, balzsamként, vagy többféle propoliszos tablettaként kerül forgalomba.

Az oldatot külsőleg a fül-orr-gégegyógyászatban, valamint ekcéma, herpesz és sugárgomba-fertőzésre alkalmazzák. Alkalmazása: 1x30 csepp 1 kanál mézre, kockacukorra csepegtetve, esetleg teában, limonádéban elkeverve. Fülgyulladás esetén 1-2 csepp a fülbe, fülenként Égési sérülések esetében, külsőleg a sérülést kell kenegetni naponta 2x.