Mit kell tudni a méhkenyérről?

Méhkenyérről általánosságban engedjenek meg nekem pár gondolatot..

Mit kell tudni a méhkenyérről?

Tudtad?

A méhkenyér..

A méhkenyér a virágpor, propolisz kis méz, viasz és a méhek garatmirigy váladékának keveréke, tehát több más méhészeti termék jótékony hatásai megtalálhatóak egyetlen termékben.

Miből tevődik össze?

62%Virágpor
26%Propolisz
7%viasz
5%méz
Image

Tudnod kell!

Miért jó a méhkenyér?

Gyomor és bélbántalmaknál segíthet

Propsztata problámák kezelése esetén ajánlott

Megfázás, influenza megelőzősőre kíváló

Az emberi szervezetet ellátja a szükséges ásványi anyagokkal, vitaminokkal

Tele vitaminnal!

Vitaminok (A, B, C, E, K vitamin)
Ásványi anyagok (nátrium, kálium, foszfor, cink, magnézium, kalcium, vas, szelén)
Enzimek
Aminosavak

A méhkenyér, más néven Perga, elengedhetetlen táplálékforrása a méheknek, mivel ezzel táplálják a dolgozó méhek lárváját. A méhkenyér virágpor, kis méz, propolisz, viasz és a méhek garatmirigy válladékának keveréke, tehát elmondható, hogy több más méhészeti termék jótékony hatásai megtalálhatóak egy termékben.

Adagolása:

eleinte kisebb mennyiség (napi fél kávéskanál) fogyasztása javasolt, melyet idővel, 2 hét alatt lehet emelni a napi normál (napi 1 kávéskanál) mennyiségre. Kávéba, joghurtba, gyümölcslevekbe elkeverve érdemes fogyasztani. Méhészeti termékekre, virágporra allergiás személyek, vesebetegek számára a termék fogyasztása nem javasolt!

A méhkenyér főként betegség megelőző szupertáplálék: A méhkenyér támogatja a bélflórát, tisztítja a vastagbelet.

Daganatos betegeknek hatásos a kemoterápia és sugárkezelések mellékhatásainak enyhítéséhez, illetve a másodlagos tünetek enyhítésében, amely célra apiterapeuták alkalmazzák számos országban a nagyvilágban. A méhkenyér használható megfázás, influenza és hiánybetegségek megelőzésére is. Szervezeterősítő hatása mellett a méhkenyér gyulladáscsökkentő is.

Segíti a vérszegénység, kimerültség, emésztési zavarok, prosztata bántalmak, neurózis gyógykezelését egyaránt. Minden férfinak ajánlott 45 év felett a méhkenyér kúra évente 2-3 alkalommal, 6-7 hétig. Prosztata-megnagyobbodás ellen számtalan vizsgálat igazolta eredményességét.

A méhkenyér szuperélelmiszer, azaz képes az emberi szervezetet ellátni szinte az összes olyan alapvető tápanyaggal, amely szükséges a test szerveinek kiegyensúlyozott működéséhez.